extindere sustenabila a unei locuinte existente


  • Tip proiect: Low Energy
  • Rolul nostru: arhitectura
  • Locatie: Colentina, Bucuresti
  • Status: in faza de autorizare

Termeni ca: eficienta energetica, ecologie, resurse regenerabile, confort interior, calitatea aerului interior sunt tot mai des vehiculate.  

Constientizam tot mai clar necesitatea utilizarii resurselor naturale intr-un mod cat mai sustenabil, alegerea unor solutii durabile pentru casele in care locuim, nepoluante, importanta calitatii aerului din locuintele noastre, in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului.    

O familie bucuresteana a optat pentru suprainaltarea unei locuinte existente, cu un nivel. Acest nivel suplimentar difera de cladirea existenta atat prin solutia volumetrica cat si prin solutiile adoptate privind eficientizarea energetica si confortul interior.  

O atentie majora a fost acordata performantei ridicate a anvelopei, a detaliilor fara punti termice, orientarea spre punctele cardinale favorabile pentru a beneficia in sezonul rece de incalzire solara pasiva. Pentru a contracara supraincalzirea pe timp de vara, a fost propus un sistem de umbrire atat pentru noul nivel cat si pentru nivelul inferior.  


Confortul interior este datorat unui sistem de ventilare descentralizat cu recuperator de caldura. Acesta va introduce in interior, permanent, aer proaspat extras din exterior, fara curenti de aer perceptibili, la un nivel de zgomot de max 15 db, aer filtrat de praf si de alergeni. Acest sistem de ventilare mecanica, cu 3 functii : ventilare, incalzire pe timpul iernii, si racire pe timpul verii, functioneaza cu un consum minim de energie.


Structura din lemn a propunerii este in contrast cu structura masiva a cladirii existente, acest lucru fiind transpus si in finisajul exterior al cladirii. Spatiul interior este un open-space,cu functiunea majora de camera de zi, spatiu pentru citit, pentru odihna, pentru relaxare.    

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Project

Distribuie