Blog

Zilele Portilor Deschise ale Caselor Pasive
01 noiembrie, 2016 08:00

Intre 11-13 noiembrie a.c., pentru a 13-a oara consecutiv, va avea loc evenimentul international *Zilele Portilor deschise ale Cladirilor Pasive – Passive House Days* – organizat de IPHA (Asociatia Internationala a Caselo Pasive) si afiliatii internationali.

Citeste mai mult
25 de ani de celebrare a Casei Pasive
27 aprilie, 2016 08:00

Aniversarea a 25 de ani de la constructia primei case pasive din Darmstadt-Kranichstein a fost celebrata in cadrul celui mai important eveniment al anului, pentru cei pasionati si implicati in realizarea de cladiri pasive, International Passive House Conference, eveniment ce a avut loc intre 22-23 aprilie a.c. la Darmstadt, Germania.

Citeste mai mult
International Passive House Conference, 22-23 aprilie 2016, Darmstadt, Germania
18 aprilie, 2016 10:11

International Passive House Conference este cel mai important eveniment al anului, cu tema cladirile pasive, loc de intalnire al tuturor specialistilor din lume din acest domeniu. Locatia Conferintei este Darmstadt, Germania, locul in care a fost construita prima cladire pasiva din lume, in urma cu 25 de ani. Peste 100 de speakeri din intreaga lume vor prezenta proiecte de cladiri cu eficienta energetica extrem de ridicata. Expozitia de materiale de constructii va expune materiale cu performanta ridicata. Ne vedem la Darmstadt!

Citeste mai mult
Raw Generation Expo
16 martie, 2016 10:07

Un stil de viata sanatos inseamna si locuirea intr-o locuinta confortabila, cu o calitate a aerului ridicata, o locuinta ce protejeaza mediul inconjurator prin emisiile minime de noxe in atmosfera, prin consumul redus de energii din surse fosile!

Citeste mai mult
Curs „Executia Caselor Pasive” pentru meseriasi
20 septembrie, 2015 10:12

Asociația Casa Pasivă organizează în luna octombrie 2015 cursuri de formare profesională pentru executanți de clădiri pasive și clădiri cu consum de energie apropiat de zero (nZEB). Asociația Casa Pasivă participă la proiectul internațional CertCraft ISO și ECVET - Certificarea viitorilor executanți (meseriași) pentru realizarea clădirilor cu consum minim de energie. Proiectul este conform cu Directiva 27/2012/UE, bazat pe ISO 17024:2012 și ECVET, finanțat prin Programul de învățare de-a lungul vieții (LLP) - Programul Leonardo Da Vinci. Partenerii din proiect sunt IG Passivhaus Plus, Weiterk...

Citeste mai mult
Conferinta Eficienta Energetica si Casa Pasiva
31 mai, 2015 10:37

Uniunea Nationala a Patronatului Roman are deosebita placere sa va invite la lucrarile Conferintei ” Eficienta Energetica si Casa Pasiva “, ce va avea loc la Bucuresti, in data de 25 iunie 2015, ora 10, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, sala Amfiteatru Alexandru Ioan Cuza. Conferinta isi propune sa aduca impreuna companii, cercetatori si oameni de stiinta care sa impartaseasca experientele lor si sa prezinte cele mai recente tendinte, inovatii, preocupari, provocari practice si solutii adoptate in acest domeniu. Conferinta isi propune sa aduca impreuna companii, cercetatori...

Citeste mai mult