La peste 34 de grade Celsius...

01 august, 2014 00:00

La peste 34 de grade Celsius...

In perioada verilor toride, ce ati prefera ?

Sa locuiti intr-o casa racita prin intermediul clasicului ‘aer conditionat’, cu dezavantajele cunoscute : recircularea aceluiasi aer viciat non-stop, cu un nivel crescut de dioxid de carbon ; resimtirea permanenta a curentilor de aer reci, zgomotul continuu, consumul de energie foarte ridicat.

SAU

Sa locuiti intr-o casa cu temperaturi interioare, pe durata verii, de maxim 25-27 de grade Celsius, cu aer proaspat si racoros, fara curenti de aer perceptibili, silentioasa, cu o temperatura constanta in intreaga locuinta, cu o calitate a aerului superioara, aer filtrat de praf si alergeni, cu un nivel de dioxid de carbon permanent la concentratii minime, toate acestea asigurandu-va un confort fizic si un randament intelectual superior.

Ce ati spune daca, in plus, pentru aceasta casa, consumul de energie (vara – iarna) este cu 90% mai scazut decat in cazul unei case obisnuite?

Ce este atat de special la aceasta casa ?

Este O CASA PASIVA.

In cazul cladirilor pasive, confortul termic resimtit de locuitorii sai este superior, indiferent de cat de ridicate sunt temperaturile exterioare. Totul este datorat orientarii cladirii, solutiilor pentru minimizarea supraincalzirii, si mai ales a sistemului de ventilare cu eficienta energetica ridicata, sistem prin intermediul caruia se realizeaza si racirea casei.

Casa ta, vara, cat de confortabila este?