Mituri despre Casele Pasive

05 noiembrie, 2014 12:00

Mituri despre Casele Pasive

Exista multe mituri despre casele pasive, cum ca ar fi prea scumpe, prea rigide, etc. Acest articol este primul dintr-o serie de articole, prin intermediul carora vom incerca sa demontam, rand pe rand, aceste mituri:

MITURI: O CASA PASIVA ESTE …

…  PREA SCUMPA

consum-1024x556.jpg

Multi spun ca nu si-ar construi o casa pasiva pentru ca e prea scumpa! Din punctul de vedere al investitiei initiale, da, o casa pasiva este mai scumpa decat o casa conventionala. Acest fapt este datorat calitatii superioare a unor materiale de constructie si a unor echipamente. Insa, investitia suplimentara, fata de o casa conventionala, este de doar 10-15%. De fapt, casa pasiva economiseste bani : consumul de energie pentru incalzire|racire este cu pana la 90% mai redus decat in cazul unei case conventionale. Astfel, investitia initiala in componente specifice caselor pasive va fi recuperata in primii 8-10 ani de functionare a casei! Casa pasiva este accesibila!

PREA SIMPLA

Simplitatea arhitecturii unei case pasive este direct proportionala cu performanta sa ! Iar, Less is more ! … Insa, diversitatea arhitecturii cladirilor pasive de pe intreg globul este indicata chiar de exemplele construite. Cele mai frumoase cladiri pasive din lume pot fi vizualizate anual in cadrul Concursului Passive House Awards !      

AP_buch_umschlag_k.jpg

LA FEL CA ORICE ALTA CASA

schema functionare CASA PASIVA Cladirile pasive reprezinta cladirile pentru care, cu un consum minim de energie este realizat un confort termic superior. Acestea trebuie sa respecte o serie de cerinte stricte corespunzatoare Standardului Passive House, cu privire la performanta termica a sistemului de anvelopare, la gradul de etanseitate, la proprietatile echipamentelor si instalatiilor, la consumul de energie pentru incalzire/racire, precum si la cel de energie primara.   Nu pierdeti articolele urmatoare din categoria Mituri despre Casele Pasive! Voi, ce temeri aveti despre Casa Pasiva ?